مقالات

روانشناسی رنگ ها برای دکوراسیون محیط اداری

رنگ ها تاثیر زیادی بر دکوراسیون محیط اداری دارند. استفاده از رنگ های مناسب برای این محیط ها سبب می شود استرس کارمندان و پرسنل اداره کاهش یابد و بتوانند تمرکز بیشتری روی کار داشته باشند و در نتیجه در بهبود روحیه آنها موثر است. رنگی که در دکوراسیون محیط اداری کاربرد دارد می تواند در افزایش بهره وری هم تاثیر بگذارد. ما در این مطلب از سینا آرا قصد داریم اطلاعات بیشتری در زمینه روانشناسی رنگ برای دکوراسیون اداری ارائه کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

دلایل اهمیت علم روانشناسی رنگ ها

Color Psychology یا روانشناسی رنگ برای دکوراسیون اداری به علمی گفته می شود که  رنگ ها و تأثیر آن را روی رفتار، ذهن و جسم انسان ها مطالعه و بررسی می کند. مطالعات تئوری و تجربی در این حوزه در مورد اثر عمیق رنگ ها روی عملکرد روانی انسان ها انجام می گیرد. میزان تأثیرگذاری رنگ ها روی عملکرد روانی انسان ها به قدری است که روی تصمیمات روزمره ما تاثیر می گذارد.

روانشناسی رنگ ها برای دکوراسیون محیط اداری

روانشناسی رنگ ها برای دکوراسیون محیط اداری

بنابراین زمانی مشتری ترغیب به استفاده از خدمات یا محصولات شما می شود که احساسات او درگیر شود.  انتخاب رنگ ها به حدی موثر است که می توانیم با کمک آن ها احساسات افراد را تحت تاثیر قرار دهیم. این حوزه به حدی اهمیت دارد که ما می توانیم آن را در بخش های مختلف شرکت های مهندسی، استارتاپ ها، پزشکی و … شاهد باشیم.

روانشناسی رنگها در دکوراسیون اداری

هر رنگی که در دکوراسیون اداری استفاده می شود یک سری احساسات مختلف را در افراد به وجود می آورد. این رنگ ها در دکوراسیون به شیوه های مختلفی اثر می گذارد. در دکوراسیون اداری هم از روانشناسی رنگ ها کمک می گیرند که عبارتند از:

روانشناسی رنگ قرمز

با تصور رنگ قرمز در دکوراسیون اداری در ذهن خود حس پویایی و شور و هیجان و عشق و خطر را تجربه می کنید. رنگ قرمز ضربان قلب و جریان خون در بینایی را افزایش می دهد. اگر می خواهید در دفتر کار  چیزی نظر کارمندان را جلب کند آن را به رنگ قرمز در آورید. اگرچه این رنگ سبب افزایش انرژی می شود اما این افزایش انرژی در کوتاه مدت صورت می گیرد. اما نباید از این رنگ به صورت افراطی استفاده شود؛ چرا که سبب افزایش روحیه پرخاشگری و رقابت طلبانه در افراد می شود.  بنابراین در سبک دکوراسیون محیط اداری مدرن این رنگ را با رنگ های خنثی مانند سفید ترکیب کنید. رنگ قرمز برای بخش های پویاتر مانند فروش و بازاریابی کاربرد بیشتری دارد.

روانشناسی رنگها در دکوراسیون اداری

روانشناسی رنگها در دکوراسیون اداری

روانشناسی رنگ آبی

تناژ رنگ آبی روی آرام بخشی بدن موثر است. معمولا افراد این رنگ را دوست دارند. طیف های مختلف آن احساسات مختلفی در فرد به وجود می آورند. آبی آسمانی می تواند حس آرامش و خلاقیت را در کارمندان زنده کند و تمرکز آنها در انجام فعالیت هایشان را افزایش دهد. اثرات آرامش بخشی این رنگ سبب اعتماد می شود. براساس اعلام دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، استانیسلاوس، بسیاری از بانک های آمریکایی با طراحی لوگوهای خود با این حساب سعی می کنند به گونه ای احساسات مشتریان بالقوه خود را برانگیخته کنند تا به آن ها به عنوان یک منبع قابل اعتماد نگاه کنند.

وقتی رنگ آبی با سفید ترکیب شود، حس پیچیدگی و تمیزی، حرفه ای بودن و کارآمدی و اعتماد و اطمینان برانگیخته می شوند. به دلیل تطبیق پذیری رنگ آبی با رنگ های دیگر، این رنگ یک ابزار قوی برای ارتقای دفتر کار محسوب می شود. این رنگ بیشتر برای شغل هایی مانند شرکت های فناوری یا حسابداری مناسب است.

روانشناسی رنگ سبز

رنگ سبز در دکوراسیون اداری مانند رنگ آبی احساس آرامش و اطمینان خاطر را در فرد منتقل کند. از محبوب ترین رنگ ها در طبیعت رنگ سبز است. رنگ سبز چمنی، فضای باز را تداعی می کند و به انسان حس آرامش را القا کرده و روحیه او را تقویت می کند. اما سبز تیره سبب افزایش تمرکز افراد شده و رنگ مناسب برای یک دفتر کار است. این رنگ در دفاتری که پول مبادله می شود و خریدوفروش صورت می گیرد استفاده شود، اطمینان و اعتماد در مشتری شکل می گیرد. با استفاده از ایده های خلاقانه رنگ سبز مانند گیاهان آپارتمانی و طراحی بیوفیلیک می توان حس طراوت و آرامش را به کارمندان انتقال داد. این رنگ را بیشتر در محیط های کاری مانند دفاتر حقوقی یا پزشکی که محیط های کاری پراسترس محسوب می شوند استفاده می کنند.

بررسی روانشناسی رنگ ها برای کسب و کار

بررسی روانشناسی رنگ ها برای کسب و کار

روانشناسی رنگ سفید

برای اینکه یک محیط بهداشتی و تمیز ایجاد شود بهترین رنگ، رنگ سفید است. این رنگ سادگی را القا می کند. اما استفاده از رنگ سفید در ادارات سبب کسالت در کارمندان می شود. یعنی ممکن است حواس کارمندان را به غیر از کار پرت کند. اگرچه دیوارهای سفید در مراکز درمانی سبب می شود بیماران در زمان مراجعه به پزشک احساس راحتی کنند اما رنگ مناسبی برای محیط های مطب نیستند.

اگرچه دکوراسیون سفید در محیط کار ممکن است برای مشتریان و کارکنان محیط ، سرد و غیردوستانه  تلقی شود اما این رنگ محیط اداری را بزرگ تر نشان می دهد. از این رو اگر دفتر کارتان کوچک است استفاده از این رنگ در دکوراسیون دفتر کارتان سبب می شود دفتر کارتان بزرگ تر دیده شود.

روانشناسی رنگ طوسی

رنگ خاکستری مانند رنگ مشکی اغلب منفی تلقی می شود و در بررسی های تاثیر رنگ در دکوراسیون اداری کسل کننده محسوب می شود. اگرچه در بیشتر ادارات این رنگ بسیار مورد استفاده قرار می گیرد اما مانند یک روز ابری روحیه کارکنان ضعیف می شود . اگر از رنگ خاکستری در دکوراسیون دفتر کار  بیش از حد استفاده شود سبب می شود افراد حس خشم و عصبانیت، ناامیدی و … را تجربه کنند و بهره وری کار کاهش می یابد.

تاثیر رنگ ها بر روی ذهن

تاثیر رنگ ها بر روی ذهن

روانشناسی رنگ بنفش

بنفش هم رنگی است که احساس آرامش بخش را به فرد القا می کند. اما با این رنگ می توان حق امتیاز را نیز نشان داد. در نتیجه افراد حس اعتماد به نفسشان تقویت می شود. از طرف دیگر رنگ بنفش به کارمندان این امکان را می دهد که به کار خود تسلط بیشتری داشته باشند. ولی نباید از این رنگ  به صورت افراطی  استفاده شود.

روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون

روانشناسان، رنگ زرد ملایم را رنگ خوش بینی می دانند. این رنگ پرانرژی و تازه بوده و سبب می شود نوآوری ایجاد شود. این رنگ  بهتر است در محیط های اداری و شرکت هایی که محل کار هنرمندان، نویسندگان، طراحان، توسعه دهندگان و متخصصان دیگر است مورد استفاده قرار گیرد؛ چرا که در بالا بردن سطح تمرکز و یادگیری بهتر افراد موثر است. این رنگ برای شغل هایی مانند آژانس تبلیغاتی و طراحی مورد استفاده قرار می گیرد.

 روانشناسی رنگ نارنجی

رنگ نارنجی، رنگی است که بین رنگ قرمز و زرد تعادل ایجاد می کند. این رنگ سبب جذابیت، گرما و نشاط در محیط های اداری شده و از آن بیشتر  در اتاق های استراحت و غذاخوری استفاده می شود. بهتر است به ترکیب این رنگ با رنگ های دیگر بپردازید. اگر از رنگ نارنجی به صورت افراطی استفاده شود به کاهش سطح خلاقیت کارمندان می انجامد.

انتخاب بهترین رنگ دفتر کار از دید روانشناسی رنگ برای دکوراسیون اداری

همان گونه که اشاره کردیم رنگ های مختلف تاثیر زیادی روی روحیه کارمندان، خلق و خو و بازدهی کاری دارند. برای انتخاب بهترین رنگ دفتر کار از دید روانشناسی لازم است به نکات زیر توجه کنید:

کتاب روانشناسی رنگ

کتاب روانشناسی رنگ

  • رنگ سبز برای کارمندانی که باید ساعت های طولانی کار کنند بهترین رنگ است؛ چرا که از خاصیت آرامش بخشی برخوردار است. برای محیط هایی که به تمرکز بالا نیاز است استفاده از رنگ سبز تیره پیشنهاد می شود چون که سبب می شود تعادل، هماهنگی و جسارت، ایجاد شود.
  • برای اینکه به جذابیت اتاق هایی که زیاد جنبه رسمی ندارند افزوده شود می توان رنگ صورتی را اضافه کرد.
  • برای اینکه خلاقیت و حس خوش بینی در افراد برانگیخته شود استفاده از رنگ زرد توصیه می شود.
  • در اتاق هایی که در آنها جلسات فکری و خلاقانه برگزار می شود می توان از کاغذ دیواری بنفش به عنوان یک محرک قوی استفاده کرد.
  • با ترکیب رنگ قرمز با رنگ های دیگر در محیط اداری می توان مکالمات پرشور و مهیج را ترتیب داد.

سخن پایانی

رنگ ها تاثیر زیادی در روحیه و خلق و خوی انسان ها دارند. در محیط اداری هم استفاده از رنگ ها می تواند روی نحوه انجام کارها تاثیر بگذارد. ما در این مطلب از سینا آرا که در زمینه تولید انواع مبلمان اداری فعال است در مورد روانشناسی رنگ ها برای دکوراسیون محیط اداری صحبت کردیم و ذکر کردیم  چه رنگ هایی برای چه محیط های کاری مناسب تر هستند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این مورد به دست بیاورید با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *